Man ir lieliska cūkgaļas ribiņu recepte, ko atradu kāda slavena kanādiešu šefpavāra arsenālā. Pēc šīs receptes gatavotas ribiņas ir tik garšīgas un aromātiskas, ka es tās pat iekļāvu savā svētku ēdienkartē. Iesaku uzreiz pagatavot dubultporciju – būs vienkārši ideāli!
Lūk, kā es gatavoju šo burvīgo ēdienu:
Mērce: ņemam bļodu un sajaucam 100 gramus ābolu biezeņa (derēs arī bērniem paredzēts biezenis) ar 100 gramiem kečupa. Pievienojam 2 ēdamkarotes brūnā cukura, 3-4 ēdamkarotes sojas mērces un sulu no citrona pusītes.
Garšvielas: pēc tam pieliekam pusi tējkarotes kaltētu ķiploku, tikpat daudz melno piparu, saldo papriku un kanēli. Kanēlis ēdienam piešķirs svētku aromātu un neatkārtojamu garšu, taču, ja neesi šīs garšvielas cienītājs, vari to neizmantot. Sajaucam visas sastāvdaļas.
Ribiņu marinēšana: ņemam aptuveni 1,2 kg cūkgaļas ribiņu, pārlejam ar sagatavoto marinādi un kārtīgi samaisām. Atstājam marinēties 30 minūtes vai ilgāk, ja laiks atļauj.
Cepšana: Pēc marinēšanas ribiņas liekam cepešpannā, cieši pārklājam ar foliju un liekam līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 50 minūtēm. Pēc tam noņemam foliju un, ja nepieciešams, nedaudz nolejam šķidrumu.
Apbrūnināšana: Mērci pārlejam pāri ribiņām un liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 30-40 minūtēm. Cepšanas laikā ribiņas vēlreiz apziežam ar mērci ik pēc 10-15 minūtēm.
Lasi vēl: Kaimiņš biologs man atklāja, kā tikt vaļā no skudrām. Tagad viņas baidās no mana dārza kā no uguns
Šīs gardās, mīkstās un sulīgās ribiņas noteikti iepriecinās tavus viesus. Labu apetīti!
Ja tev noderēja šī lieliskā recepte, lūdzu, dalies ar to sociālajos tīklos!